Barn til Bords

Meny

Oppdagelsesreisen i matglede: Fra vårt kjøkken til barnas verden

Vi lærer å spise som vi lærer å gå og vi lærer å like det vi får.

Vår filosofi «livslang matglede» ligger til grunn for all mat vi lager. Vi legger vekt på variert mat – og repetisjon, slik at barn lærer seg å like maten.

En månedsmeny består av forskjellige fiske-, kjøtt-, pastaretter og suppe med en variasjon av grønnsaker (rå, ovnsbakt, dampet) og sauser. Til rettene veksler vi mellom å servere ris, fullkornpasta og forskjellige potetvarianter; som ovnsbakt, stappe, båtpoteter. Vi liker at maten smaker av urter, ingefær og hvitløk fremfor salt. Vi legger stor vekt på å bruke så lite salt som mulig og smaksetter maten med urter og krydder.

Noen barnehager har mat fra oss fem dager i uken og noen en dag. Det mest vanlige er to til tre dager. Dette tar vi hensyn til når vi lager menyene. De mest populære rettene rullerer slik at alle barnehagene får smake. Det samme gjør suppe, fisk, kjøtt og grønne retter.

Noen barn spiser ikke farger – så det er fint å lære ved å spise suppene våre. Noen barn er skeptiske til blandet mat. På menyen er det både blandede retter og delte. Vi synes det er viktig å utvikle smakssansen og lære å spise det som blir servert. Det er viktig ernæringsmessig, og kanskje aller viktigst sosialt.

Vi bruker lite salt i rettene våre. Løk, hvitløk, urter og kraft gir gode smaker. Vi bruker bevisst produkter med mye umami – vår 5. smakssans – kanskje smake barna liker best.

Barn til Bords legger stor vekt på variert mat samtidig som mat på samme skal repeteres for at barn skal lære seg å like maten.

Maten vår er hjemmelaget fra vårt kjøkken på Rud.

Barn som har allergier, spesialkost og matintoleranse

Uten melk – vi bruker kokosmelk, raps og kokosmelk som erstatning. Kjøttkaker, fiskekaker og lignende er stort sett uten melk. Hvis ikke har vi egne produkter vi kan bruke. Veganost blir brukt der hvor det er ost i retten.Glutenfri; Vi lager sauser uten gluten. Suppene våre bruker grønnsakene som jevning (utenom tomatsuppen)Halalkjøttet er av merket Alfathi fra Nortura som er godkjent av Islamsk råd.Andre allergier/intoleranser;Kjøkkenet vårt er fritt for nøtter.Vi har over 30 forskjellige allergier og dietter. Har dere spørsmål er det fint om dere tarkontakt.

Meny uke 34 og 35

UKE 34 - AUGUST
Mandag
GrøntiKjøttboller med linseragu
Tirsdag
Pølse og makaronigrateng
Onsdag
Kremet tomatsuppe og grovt brød
Torsdag
Kjøttboller i brun saus med potet, gulrøtter og erter
Fredag
Kylling Tikka med ris
UKE 35 - AUGUST
Mandag
Gulrotsuppe med ingefær og grovt brød
Tirsdag
Fiskekaker og bulgur med grønnsaker
Onsdag
Pasta carbonara
Torsdag
Chili con carne med ris
Fredag
Ny meny for september

Følg oss på Instagram